Green Rock Fest Ruse 2019 беше създаден като фестивал за младежки рок групи през 2009 година в град Русе. Инициатор беше Пламен Бояджиев - учител по китара в читалище "Захари Стоянов". Идеята на фестивала беше да даде шанс на групи в началото на тяхната кариера да покажат музиката си, да свирят на една сцена с родни и световни звезди, да намерят приятели, да пазят природата. Мотото ни е "Нека запазим природата си зелена!".

Тазгодишното издание комбинира Green Rock Fest с инициатива, дошла от китариста на легендарната русенска група "Фаворит"- Владислав Маринов да събере всички русенски рок групи, които са свирили през последните 30 години в един голям концерт. 24 групи ще свирят в 3 последователни дни. Събитието се организира от рок общността на Русе, сдружение "Грийн рок фест" - Русе, фондация "Русе - град на свободния дух", Община Русе, с подкрепата на местния бизнес.

Специален гост на единадесетото издание през 2019 година ще бъде българската супергрупа ФОНДАЦИЯТА, които ще представят своя проект "75 години Кирил Маричков".

Green Rock Fest Ruse 2019 ще се състои на 13, 14 и 15 септември 2019 година от 17.30 часа на централния площад в град Русе.

ВХОД СВОБОДЕН